JADŁOSPIS
Jadłospis znajduje się po zalogowaniu do systemu ALAN EPRZEDSZKOLE
Ważne informacje
Zasady korzystania z usług stołówki:
- Cena obiadu wynosi 5,50 zł.
- Koszt ogólny w zależności od ilości zdeklarowanych dni (podaje intendentka).
- Okresem rozliczeniowym jest jeden miesiąc kalendarzowy.
- Rodzic zobowiązuje się do odbioru rozliczenia miesięcznego w siedzibie szkoły do piątego dnia miesiąca następującego po każdym okresie rozliczeniowym.
- Należności płatne są przelewem na rachunek bankowy o numerze: 51102024720000630204998227. W opisie przelewu należy podać: imię i nazwisko dziecka, klasę oraz miesiąc.
- Rodzic dokonuje wpłat za obiady z dołu, każdorazowo do 15 dnia miesiąca kalendarzowego następującego po okresie rozliczeniowym.
- Rodzic zobowiązany jest poinformować szkołę o nieobecności ucznia najpóźniej do godz. 8.00 w dniu nieobecności. (osobiście lub telefonicznie pod nr telefonu 32 4220511) u intendentki. W przypadku nie zgłoszenia informacji rodzi zostanie obciążony za obiad wydawany w dniu nieobecności dziecka.
REGULAMIN STOŁÓWKI
Szkoły Podstawowej nr 16 w Rybniku
1. Stołówka jest miejscem spożywania posiłków przygotowanych przez kuchnię szkolną dla uczniów, nauczycieli i pracowników SP nr 16 w Rybniku.
2. Obiady wydawane są dla:
a) uczniów szkoły,
b) dla uczniów, których dożywianie dofinansowuje MOPS,
c) dla pracowników szkoły,
3. Podmioty wymienione w pkt.2 korzystają ze stołówki po złożeniu pisemnej umowy i deklaracji wg wzoru obowiązującego w placówce i zatwierdzeniu listy przez dyrektora szkoły.
4. W stołówce nie wydaje się posiłków na wynos.
5. Koszt obiadu uwzględnia koszt surowców użytych do przygotowania posiłku
6. Pracownicy szkoły ponoszą całkowity koszt obiadu.
7. Opłaty dokonywane są z dołu, każdorazowo do 15-go dnia miesiąca kalendarzowego następującego po okresie rozliczeniowym. Od nieterminowych wpłat naliczane będą odsetki.
8. Koszt niewykorzystanych obiadów odliczony będzie w danym miesiącu.
9. Posiłki wydawane są w godzinach 11:25, 12.30 i 13.30 w podziale na grupy klasowe. W przypadku zmian organizacji pracy w szkole możliwa jest zmiana godzin wydawania posiłku.
10. Przed wejściem na stołówkę uczniowie zobowiązani są do umycia rąk.
11. Podczas spożywania obiadów w stołówce mogą przebywać wyłącznie osoby spożywające posiłek.
12. Przed okienkiem, w którym wydaje się obiady obowiązuje kolejka w jednym szeregu. Uczeń odbiera posiłek i sztućce indywidualnie.
13. Podczas oczekiwania w kolejce na wydanie posiłku jak i podczas jego spożywania, wszystkich obowiązują zasady kulturalnego zachowania oraz przestrzegania bezpiecznej odległości.
14. Po spożytym posiłku uczeń zobowiązany jest odnieść brudne naczynia w wyznaczone miejsce.
15. W przypadku planowanej nieobecności w szkole należy zgłosić ten fakt przynajmniej 1 dzień wcześniej, a nieplanowanej do godziny 8:00 danego dnia (osobiście lub telefonicznie 32 42 20 511) u intendentki.
16. Nieobecności nie zgłoszone nie będą odliczane.
17. W stołówce wywieszony jest jadłospis na dany tydzień.
18. Posiłki przygotowywane są zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia oraz z rozporządzeniami.
19. Wszyscy korzystający ze stołówki szkolnej powinni dbać o ład i porządek na niej. Kurtki i tornistry uczniowie pozostawiają przed stołówką.
20. Należy przestrzegać poleceń wydawanych przez osoby dyżurujące oraz przestrzegać zasad bezpieczeństwa obowiązujących w stołówce.